Thursday, June 4, 2009

alkisah temuduga...



Hurm....aku pun naik confius dgn situasi diriku skg nih...xblaja ssh nk cari keje,da blaja tinggi2 pun org xnk bg keje...so still lg r menghabiskan beras mak bapak aku kat umah ni...so kondisi aku skg ni da semakin lebar n berat, arghh!!!!

bulan 6 da pun sampai. kire penting jgk r bulan 6 ni bg aku.20 mei aritu aku pun pegi r teuduga kpli, xsangka siut aku dapat.mmg aku redha je time jawab mtest aritu. soalan mmg susah tahap Oxford University, kompom aku taram dan budget mmg xde rezeki... setelah aku vacation, travel g genting, cameron, baling, alor setar, bagan serai, aku pun singgah r skjp kt cc.saje2 r bkak, rupe2nye aku dpt!!! perghh, xcayo den!

setelah berada di umh, aku pn stdy r soalan2 panas yg wajib ditanya..,PIPP, FPK, dan ape2 jela yg berkaitan dgn pendidikan. blur jgk r nk bace n fhm...mase makin suntuk n aku jenis yg redha je. along aku siap belikan handbag n kasut semata2 utk temuduga nnt!!!aku terharu r di support sebegitu,hihi.. nasib bek si liza nazir (mst kenal punye!) pun dpt gak temuduga tu, so ade gak aku kawan...hehe

mase temuduga:
-kul 10
aku da terpacak kt dpn maktab perempuan melayu melaka. duk sembang2 ngn liza.yg aku tergelak tu, si liza bwk calendar yg kite bt utk kelas multimedia tuh!!hehe, exited de bwk sbb dr. normaliza pesan if ade temuduga bwk r calendar tu...pastu duk r kt luar blik tmduga, beramah mesra dgn kakak2 yg interview skali dgn aku nnt.. hanya 6 orang je dipanggil utk sesi hari ni. 3 org da kje,(jd cikgu GSTT) n selebihnye br je abs blaja... tgk nota deorg menakutkn je. tatabahasa lak tu. aku dahla mmg lemah sket ttbhsa ni, redha jela ape yg disoal kang...

kul 1130
sesi tmduga bkumpulan
masuk blik tu rmai2, buat separa bulatan, aku pilih 2 dr kiri, dkt sket dgn penemuduga even deorg xterlibat pun...
dlm masa 5 minit, kne fikir ape isi yg nk ckp, tajuknye...
Masalah pelajar, kes buli, gangsterisme n ect...
mase dpt tajuk ni, aku da senyum dlm ati kan(senyum kat luar kang tkut org ckp over confident)...hehe...byk kali gak r aku bce pasal ni... so xde mslh r bg aku...kte jgn kuasai perbincangan, dgr je ape yg deorg ckp, ble turn kite ckp, pastikan semua org dgr dan setuju..baru berkesan...=) aku pun siap r bagi definisi ponteng mengikut kamus dewan, perghh, cara r..sbb da byk kali aku bace kan, so goreng abis2 r kt situ.tp mmg semua calon bernas gak isi de..so besar jgk cbrn aku kali ni...

kul 12
aku kne tunggu kt luar..kali ni tmdga individu plak...mmg cuak. aku plak yg paling last skali, adoi...masak n neves r aku nk tunggu...2 kali jgk r aku ke toilet. sempat jgk karam bg petua ilang neves. nk tau petua tu? tpon r karam sndri ye..hihi

kul 1230
akk yg first kne tmdga tu da kaur, so tanye r ape yg disoal. byg soalan pasal pengalaman mengajar jela coz akk tu jd cikgu kan, soalan ttbhsa? aku brani2 tnye? akk tu gelang kpale xde langsung semua yg kte bace x ditanye pun, PIPP ke, FRK ke, x tanye pun...aku pun senyum2 lega r...

kul 130pm
turn bdk lelaki tu kuar, spt bese tnye r de soalan ape yg ditanye... de pun terus je ckp yg kite xde ijazah lagi, so xdpt r ... aku pn terkejut r mndgrnye... liza da nak nagis r plak... kalu camtu knpe panggil kite tmdga? pnt2 je aku make up, pose cantek...aku terus je ilang semangat...tp control lg r...
liza pun masuk dgn sedihnye...tgk dari luar, liza yakin je jwb ape yg disoal...aku da gabra...tp masih blh kawal...

bile plak turn aku nih? huhu...to be continue jela k...baru ade unsur2 saspen=)