Wednesday, September 23, 2009

RAYA?? (part 2)

raya datang lagi.....masih layak menerima duit raya walaupun umur da hampir nk suku abad,huhu. aku pun even xde income yg stabil tp still leh bg duit raya kt sume r adik beradik aku, nenek, pakndak, induk n ade r 3,4 org anak sedara yg kecik2 lg...even xbyk, yg penting ikhlas... cuma aku takut kne mintak balik kt mak ayah aku nak bayar duit kolej, haha....

tema raya tahun ni BIRU...sib bek aku konvo aritu beli bju kaler biru, kalu x pinjam jela budak KC punye bju kolej... uit, mmg penat raya tahun ni, aku je kne siang daging sampai 5kg!sesemut tulang belakang aku! pastu lak smbg basuh ayam,tulang, jage ketupat mak aku, hadoi...pukul 1 aku baring2 kasi lurus seluar track aku n terus je hanyut smpai pkul 4, bgn2 tgk sume da telentang keletihan....mak aku je yg steady duk susun lemang, mujurlah mak aku makan jamu perempuan duduk, haha....

arini sambut malam raya kat kampung, buka pose reramai, pastu men tukar2 hadiah yg sememangnya dah menjadi tradisi keluarga.( mcm krismas plak). selepas tu baru r men bunga api sampai semput...ade r 2,3 batang je mercun yg aku bakar, pastu da x berminat jer, huhu...terasa proses penuaan semakin berlaku dgn pantas, ATAU aku semakin matured?? huhu...

dlm kul 11 balik umah... iron baju n tido...esoknye seawal pkul 6 mak aku da kejutkn anak2nya mandi sunat ari raya, n bile sume dah siap duduk kt ruang tamu beratur dari yg besar sampai kecik mintak maaf kt my emak n ayah. alhamdulillah along n abg2 aku x delete nama aku dlm list penerima duit raya, hihi...n sesi bergambar r plak...




inilah keluarga aku...yg betul2 besar punye tahun dpn punye post r insyaallah....

Tuesday, September 22, 2009

RAYA??

arini dah masuk raya ke-3, nothing special to story bout raya2 nih...terasa sgt diri ni dah tua sebelum waktunya..huhu
persiapan raya ala kadar je, tp ade r 3 helai jeans, kemeja, t-shirt..hihi. sume di sponsor, arap aku pakai jela t-shirt kolej...
tahun ni gak merupakan tahun pertama aku n keluarga raya kat umah sendiri. b4 ni, selama 23 tahun aku idup, tiap2 tahun raya kat kampung, so amatlah janggal dan tidaklah berapa gumbira sgt beraya di rumah sendiri...xde suasana nak packing2 baju, rebut iron baju, huhu....
dan raya kali ni jugak, aku telah dinaikkan pangkat menjadi Auntie Nad yg jelita, hehe or pangkat dlm salasilah keluarga Makcik jer... dak dik (my bro) telah berjaya membuat isterinya melahirkn ahli kelab yg terbaru, the first cucu perempuan utk keluarga aku... putih melepak, si baik ikut belah mak de, kalu ikut belah kiteorg, compom cam hindustan,hihi...


cam comel je tido atas bantal smile...=)
budak kecik yg tidonye persis org da cukup umur...

abg aku siang malam asyk pegang camera, shoot je gmbr ank de, yela, tgh berkobar2 nk jadi ayah contoh, hak tui... tapi, si comel ni r penyeri rumah skg, mak ayah aku xdpt r nkg beraya, kene jage mak budak ngn baby ni...nak tau x ape nama si comel ni?
QASEH KHALISHAH BT. MOHD KHAIRUL
setelah berperang ngn along, mak aku, itulah nama yg terbaik telah ditakdirkan utk si comel ni...WELCOME TO THE CLUB QASEH!!!!!