Saturday, October 31, 2009

sejuk or dingin??

hehe, ntah pape r entry yang aku letak tu, sebab pagi ni hujan, nak kata dingin, xsesuai, nak kata sejuk macam belum sampai pakai sweater, so aku teringat time kelas dr zatul, ada beza antara dingin dan sejuk...hehe..
semalam, sudah selesai 2 misi yang aku rasa hampeh je! susahnya.....aku jawab dengan redha je, tulis jela ape yang aku ingat, bile tengok din kt sebelah, cam sedih je tengok muka de...mesti sekarang de tengah kemurungan yang amat dasyat kat dalam bilik ni, huhu..
sosiolnguistik lanjutan + kaedah penyelidikan=? ARGHHH, boleh strok kalu asyik pikir je, baik aku pikir makanan...hahaha
arini, bangun lambat sikit, kul 730 baru bangun, dalam kul 9 kang nak pergi KPJ Shah Alam
ngan nami, tengok along kat hospital, sian de kene operate hidung ngn telinga skali...mesti sakit teramat, doa jela de dapat tahan....nanti ak bawak laptop, suh de tengok cerita 1 liter tears, biar de nangis sampai sujud2, haha

Thursday, October 15, 2009

esok?

malam ni kul 830pm aku n T-recs akn ke Jelawang
yeyeh!!!da lame x galas beg trekking,
da lame x tido dalam sleeping beg sambil menyempit2 dalam khemah yg kecik

JELAWANG, TUNGGU AKU!!!!!!

Tuesday, October 13, 2009

compom!!!

setelah aku melepak bersama dengan orang2 tua kat maulana
selepas aku bermeeting ngan board KPR
dan dimomokkan dengan keindahan dan kecantikan Jelawang
aku berbelah bahagi di malam hari
dan pagi ni aku dah pn sms pida
COMPOM AKU PERGI!!!
dan selepas itu aku teringat, jumaat aku kelas
trip ari khamis, camno????





akankah aku akn berada di sini???


Monday, October 12, 2009

24 hours

SMLM, kul 530pm aku smpai umah

ARINI, kul 530pm aku nek bas balik serdang

ESOK,kl 530pm aku xpasti lagi nak wat ape

tp aku balik sebab aku da beli baju kecik utk qaseh, pastu xsabarlah pulak nak tengok si comel tu pakai baju yg auntie die belikan ni..so, aku xpedulik, aku balik jugak even banyak keje n sambutan raya kat kolej. sweet je tgk de pakai baju yg aku belikan...tu je da cukup bg aku kekuatan untuk balik ke upm n berhadapan dengan asgmnt yg sungguh kejam!

ESOK?? tolong bg aku cadangan nak buat ape??

BUAT ASGMNT!!!!

Sunday, October 11, 2009

wajib tayang

PAPADOM
dari 1 okt aku da tunggu bile r nak 8 ogos ni sebab aku nak tengok sangat cite Afdlin Shauki nih..tp aku akhirnya dapat gak tgk 9 Okt, sebab 8 tu kelas aku pack dr pagi smpai malam...penuh jugakla panggung, yela ari sabtu, line blkg aku sume budak2 dan aku berdoa sangat jangalah budak2 ni tambah skrip time tengok movie tu nanti...
ape yang boleh aku ckp? memang best tahap oscar!!! khairiah memang superb betul, memang patut dapat award, afdlin, xperlu nak nafi lagi, he's the man beb...hiihii selepas tu, aku kelaparan dan meronta2 atiku ini untuk makan nasi kandaq!!!
aku sarankan bawak ayah korang time nak menonton PAPADOM...
p.s= sedikit sebanyak afdlin mengurangkan rinduku kepada yasmin ahmad...moga rohnya damai di sana...

Wednesday, October 7, 2009

kewarasan semakin menipis?

ARGHHH!!!!!!!!!!
itulah perkataan yang boleh menggambarkan perasaan aku sekarang. asgmt da nak kene antar, tapi aku wat keje tak konsistenlah... baru taip satu perenggan, tangan da mula gatal tekan benda lain, Shin Chan lah, movie lah, n wat ever yang menyebabkan keje aku tak siap2. si Din dah mula me-psiko aku melalui jumlah helaian asgmt de, yang menambahkan ketensionan aku!!!
hari ni, aku bangun lewat15minit, terjaga 6.45am, even jam da berbunyi pukul 630 tadi. aku terus bangun, sembahyang dengan setenang yang mungkin. sebenarnya, aku tak mahu terlepas lihat indahnya cahaya pada waktu peralihan antara subuh sampai kul 7. bagi aku, saat2 pada masa tu adalah saat2 yang paling tenang dan mendamaikan... dan seperti kebiasaannya, aku bancuh kopi cap tupai, masukkn dalam termos agar kepanasannya terjaga dan baca surat khabar online. kosmo, BH, metro, sume aku baca. tapi even da tau berita2 yang utama, aku masih jugak nak beli surat khabar, tak puaslah... lagipun, tak sume cerita ade dlm online.
pukul 830 basuh baju, mandi n siap2 pergi anta buku kat library. sebelum tu, pegi ofis bayar yuran kolej sebanyak rm572. ida da masam2 lmbt! pegi minum jap kat maulana, anta ida, anta buku yg Din nak pinjam, pegi lib dan masuk ke markas tempat membuat kerja2 yg melambak2 ini. tengok hari nak hujan, aku pn turun bawah angkat baju, dan terus mengadap laptop sampai aku rasa nak tido...huhu...