Thursday, January 14, 2010

mana mereka?

dari semalam,sampai ke hari ni, aku asyik teringatkan kawan2 aku kt teknik PD...aduh,xsukenye rindu2 nih!!! tetingat perangai2 dajal deorang dulu,sampai skg compom deorang ingat punye. walaupun hanya 2 tahun je aku kenal deorang, tapi sampai skg aku dpt rasakan hubungan itu. dan aku yakin,takde budak teknik bach kiteorang yg masih rapat sampai skg...

aku rasa, dah setahun jugaklah tak jumpa mereka2 itu. masing2 dah kerja, aku sorang je masih ngaji lagi,huhu... dan aku rasa, akulah geng g deorang susah sgt nk jumpe, sebab bile deorang ajak gath mesti aku xdpt join punye...mesti deorang kecik ati, aku rasalah...

trademark. "kecik2 ati da abis spm", hehemean xpayah r nak kecik2 ati,huduh!! arghhh!!!!!!!
aku rindu kalian semua...serius!

dedicate to: Siah+Intan+Ieta+Eirna+dudu+Keciq+Ain+Pot+Shima

ps: ade sesape ke yg aku terforgot??hihi

Tuesday, January 12, 2010

mula nak tensen...

masuk opis, engineer aku cakap nak berenti...aku mula risau:
-sape nak buat monthly report?
-sape nak bersoal jawab dgn JKR?
-sape nak tolong aku wat keje?
-dan yg paling penting skali, dengan sapelah aku nak ngadap bile bos bertukar menjadi mambang hangin, sama2 tadah telinga?adusss..

aku mula takut nak kerja...lalala,kerja,kerja haha~~~

nape r de x resign ujung2 bulan...?=(

Monday, January 11, 2010

arigato!

aku dalam posisi yg tidak selesa,pagi2 lagi mata sebelah kiri termasuk sesuatu dan sampai sekarang masih belum berjaya dikeluarkan.dalam kesakitan, kegatalan dan ketidakselesaan,aku redah saja pegi opis. tidur xberapa puas,penangan AJL smlm, tp berbaloi-baloi bile dapat tegok Faizal Tahir nyanyi, mmg superb!!!
tiba-tiba aku teringat yg aku semakin kurang utk ucapkan terima kasih kat sesape yg pernah berbuat kebaikan kepadaku. terima kasih kat mak, kat ayah, along, abang, dak dik, nami, nazirah, nabil, juan= keluarga yang menyintai aku seadanya, sentiasa sedia hulurkan, korbankan apa saja utk aku berada dlm keadaan sekarang. terima kasih kpd ida, sebagai adik, sahabat, kawan utk bergaduh,bergurau dan bermanja dan juga sentiasa berada di sebelah dgn setia. kepada kawan2 lain yg masih teringatkan diri ini, memberi respon tentang apa jua yg aku luahkan...terasa semuanya ada di sisi=)

2010 : masih terlalu awal atau terlalu lambat utk menjangkakan apa yg bakal berlaku?

Thursday, January 7, 2010

bodoh!!!

entry arini, itulah perkataan pertama yg keluar dr mulut aku bile bwk motor arini...bosan aku ngn sikap pemandu n pengguna jalan raya skg,xkira r kt mana2 pn,masing2 nk lepaskn tayar masing2 dulu,aku?tersepit kt tgh2!!!dahla skg asyik hujan je,mestilah nak cepat, tapi yg bwk kete ni plak pun satu hal, da ade bumbung pn still lg nk selit2,ingat kete de blh ubah jadi motor agaknye, aku balik yg terpaksa mengelak kereta2 haram ni...

ada lagi satu peristiwa, time tu waktu magrib,aku balik. ade sorang mamat bawak kete wira,bkn main slow je de tekan minyak,takut rosak r tue,aku pn potonglah kereta haram itu, bila mamat ni nmpk aku potong de,de plak henjut2 kete de xbagi aku potong,kebetulan dpn tu ade bas UPM,x ke naya je kalu aku xsempat potong,memang haram btl mamat bodoh tuh!!! sebakul aku memaki beliau! xde kerjasama langsung...

arini keje aku adalah memaki orang saja, baru nk ceria2 tp disebabkn sikap n tabiat pemandu malaysia yang semakin barbarian ni menyebabkan aku xde mood dtg kerja...huh!!!

bila aku ade kereta nanti, aku akn lebih menghormati penunggang motosikal sebab aku pernah berada di situ, sekarang...hehe