Wednesday, March 23, 2011

oh man!!

what's going on bro? Awat lama sangat tak upate blog?Aku pun confius...Tahap kemalasan dan tiada keghairahan tuk menulis dan bercerita tentang apa-apa.
Dah nak masuk bulan April kot, taiplah sebarang dua kata, supaya nanti tak lupa tentang peristiwa. Ape da aku merepek-repek ni. Inilah akibat mengadap laptop sehari-harian. Aku mau pulang!
Banyak je cerita baru yang nak dikongsi, gambar semua dah tangkap siap-siap tapi macam yang aku cakap tadilah, tiada keinginan tuk menulis...
When-whenla ya(^__^)

Friday, March 4, 2011

my diary

Hari tu aku ada cerita pasal diari kan, tadi kemas-kemas barang mau loading dalam kotak terjumpalah khazanah lama-lama. Bila tengok diary ni, buat aku tersenyum je... Korang tengok sket, senyum x?
comel kan...warna-warni gitu,macam budak tadika punye buku cerita. Bila selak-sela,baca balik ape yang aku dah merepek-repek 3 tahun dulu!Lama siut...tapi bukan aku sorang je yang tulis,rupa-rupanya banyak owner gak buku diary aku nih,ntah mana konsep diary dia orang pakai pun aku tak tahu, boleh kongsi-kongsi lak!
Yang ni Makcik (balqis) curi-curi tulis...so sweet...=)

Yang ni Najwan tulis, ntah apelah yang aku dah buat sampai beliau terharu..akak pun terharu wan...(^_^)
Aku suka sangat petik kata-kata atau poem yang aku rasa sangat touching, tak kiralah daripada novel ke, puisi ke, komik ke,if sedap aku cepat-cepat tulis. Antaranya,
Lagu Anggun, Snow in the sahara

Petikan lagu Thailand yang aku sempat catch up translatenya..
 Petikan lagu dalam komik Doraemon, betul!!!Korang je yang takde perasaan...
puisi daripada Khalil Gibran. Entah mana aku amik pun dah lupa. Pasni kalau petik kena letak bibliography r,baru ilmiah.
Itu antaranya, banyak lagi yang sedap-sedap tapi takkanlah aku nak upload sume, baik aku bagi korang pinjam je diari aku, haha. Tapi, menulis diari buatkan kita lebih tenteram, buatkan kita lebih pandai bermain kata-kata yang hanya kita sendiri yang paham. Dengan diari juga kita dapat tahu perkara-perkara yang dah berlalu, sungguh memoriable...
Sekarang, sudah tidak menulis diari, ganti dengan organizer saja! Mencari juga diari seperti 2008, tapi x jumpa =(


Wednesday, March 2, 2011

last?

It's the last? mana ada yang last dalam hidup ni. Apa yang kita rasakan last, sebenarnya itu adalah permulaan kepada yang sesuatu yang baru. Apa yang perlu kita ada apabila berada dalam situasi 'last' ni? Redha je. Arghh, cakap memang mudah je, tapi hati dah meraung-raung hentak kepala kat lantai!

-Hadapi dengan senyuman,apa yang terjadi biar terjadi
Hadapi dengan tenang jiwa, semua kan baik-baik saja...