Saturday, December 31, 2011

new year?

New year?
Tahun baru?
It's just a number.
Aku masih seperti dahulu, manusia yang sama dan tidak terpsiko dengan nombor.
Buku baru? Dah lama tukar masa Muharam dulu...

-maaf,tiada ucapan atau pesanan ringkas tentang tahun baru sebab tak rasa peralihan yang sangat tragik...dingin bukan?huhu

jimba versi video

Nasib baiklah ada jugak video, kalu tak,mesti hampa tak dapat nak melihat aksi sendiri yang huduh!hehe...Aksi spontan sebenarnya lagi menarik,lagi kelakar daripada yang dah dirancang (macam team Gen 2) haha...
Aksi video terhangat yang pertama adalah cheers daripada Team Saga Power Rangers!

video

Aksi kedua,cheers Team Gen 2 yang hado!

video


Klaka tak? Compom gelak punye even simple...


Friday, December 30, 2011

berjimba dengan floormates

Balik dari Pengkalan Balak, esoknya pergi pulak PD, mengagihkan kasih yang tersisa untuk floormates yang tersayang...=)
Sebenarnya risau jugak, budak-budak ni semua senyap je, kenalah monitor daripada Melaka. Yela, bagi budak-budak junior yang handle, baru tau macam mana nak buat aktiviti. Akhirnya, menjadi jugak plan. Korang kasi layan sendiri jela gambar-gambar ni.

dengan budak kecik yg masuk air

antara yang bakal rentung di PD!

sebelum kejadian...=p

 brani mau potong?haha

selamat sampai sudeh...

parking port baik punye!

memang anak-anak buah saya...bakar membakar memang peberet!

bawang merah yg kena bakar kayu api =p

kerang bakar,air asam/sambal belacan=TERANGKAT!
muka-muka yang bakal di- tinted!

 nudget time!

loop excited sangat,tengok berapa round dia mampu!hehe

 Team saga sgt teruja!



payah gila nak naik balik!

muka pura-pura happy padahal dah mabuk!haha

kelibat Meego sudah tidak kelihatan lagi...hihuhe!

team Saga Power Rangers masih bertahan!
kepuasan!

sesi main-main pulak

lawan-lawan cheers!

tak ingat jalan pulang...

senja di Port Dickson

Izzah dalam filem "Taufan Katrina"

tunjukkan aku satu bintang...

Thanks to all my floormates for the wonderful moment. Harapan daripada aktiviti ni kita lebih dekat,lebih erat,lebih mengenali dan lebih mesra. dengan aku tak payah lebih,biasa-biasa pun dah tacing tau! Buat aktiviti yang sempoi-sempoi je janji ada point =)





berkrismas di Pengkalan Balak

Walaupun sangat sibuk (serius nih!), memang terlalu banyak keje sehingga hampir-hampir tidak dapat join aktiviti keluarga ni, tapi aku redah jela jugak, bukan senang nak dapat kumpul reramai, dan jika tak join nanti, jeles dan kemurungan akan meningkat! Kami tak pergi jauh mana pun, dekat area pantai yang hanya 15 minit je sampai. Pukul 7.30 pagi dah gerak nak cari port yang sesuai, takut ramai orang.


Cik Kiah dan mangkuk tingkat

baru panas badan bola dah sampai tengah laut,nasib baik brader ni tolong amikkan...

permainan pertama,nenek-nenek?aku pun confius!

rupanya nak celebrate birthday...hehe
Antara game-game sempoi yang sempat dimain beramai-ramai
-netball macam rugby
-baling selipar
-AEIOU jadi patung
-cap keli cap
-humban orang dalam air
-gimnastik berirama dalam air

selipar harus di tangan!

main baling selipar guna bola, mencabar gilek!


post ala model harus ade~~

cubaan men-psiko pihak lawan,hahaha!!

bersungguh-sungguh!

makan-makan

"Erin,abiskan sandwich ko tu dulu!"




mereka-mereka yang takut itam!
perancang acara,TQ!

Wednesday, December 28, 2011

tenung

Biar gambar berbicara, aku mau mengirup nescafe panas sambil merenung fail-fail yang bertebaran....



Bizi kan aku? heh!

dateline

Homaigot!!! Ataupun lagi islamik,Ya Allah! Aku ada seorang Dr. merangkap bos untuk research dan penyelia tesis aku. Namun,semenjak busy dengan research, beliau seperti sudah melupakan sisinya sebagai penyelia tesis aku. Akhirnya, aku merayu supaya beliau memberi dateline untuk aku menghantar tesis!

Aku : "Dr, GSO dah bagi emel ni kena submit tesis before 17 Feb..." (nada sayu)
Dr.  : "Really? Umm..." (itu je reaksi dia?)
Aku : "Ini betul-betul really Dr. Kalau tak saya kena buat loan nak bayo yuran!"
Dr.  : "Ok, saya kena bagi date line kat u all ni."
Aku : "Memang itu yang saya nak Dr."
Dr.  : "Haha...Ok, mari bukak organizer. Anta first draft bla bla bla, repair bla-bla bla, last final bla bla bla...."
Aku : Melihat kalendar taun depan, dah nampak bayang-bayang hitam...pitam!
Dr   :"Sempat tak rasanya u all buat ni? Ala, u all pulun je sampai pagi, boleh siap."




Kamikazi lah we all jawabnya! Jadi, sapa kawen bulan 1 dan 2 taun depan, aku mintak maaf bebanyak, aku dalam fasa berkamikazi...

Saturday, December 24, 2011

organisasi

Himpitan kerja yang sampai bumbung otak semakin menyesakkan! Mana mau bukak kes, mana mau tutp kes, mana mau apply kes baru, mana nak letak TESIS aku...memang menanah!

Seawal pagi buta Dr dah text suruh cari itu, buat ini. Keje on call memang macam nilah. Suruh booking script writing for storyboarding, list berapa pekerja yang diperlukan dan buat carta organisasi siap job spec untuk setiap orang. Skim gaji pun aku kena buat!

Perghh, aku ni dah salah course rasanya. Akauntan pun ye, HR pun iye, kerani N17 pun iye...Tak kisahlah, pengalaman. Tapi mana nak letak Tesis aku????

Harap-harap semuanya dipermudahkan dan ada rezeki insyaallah akan menjadi kenyataan...(^_*)

Thursday, December 22, 2011

SUBWAY

Sejak dikenalkan hari tu dengan Pia, aku terus tak boleh melupakannya. Adakah kita sudah saling meminati antara satu sama lain.
Dan, betul aku telah dilamun cinta. Lagi best bila ianya dibelanja, sangat-sangat bersenang hati mengunyahnya. New obsession, SUBWAY... u really make ur way straight to my heart, auuwwcch!!

sangat menggiurkan!

Pembayar cukai 0.6 sen kepada kerajaan kerana membelanja aku...thanks Sizuka,lain kali ajaklah lagi =)

Dan terima kasih jugak kat Pia kenalkan aku dengan subway ni...Takdelah asyik makan mekdi ngan kfc je... Tapi aku telah mengkategorikan subway sebagai makanan jarang-jarang je, mahal kot!huhu