Monday, December 31, 2012

tolong


Tolong jangan beria sangat nak sambut tahun baru. Tahun kita tahun hijrah, bukan krismas. Erm, niat, azam? Takde yang baru pun, yang lama masih belum tercapai. So, jangan beria sangat. cuma kena ingatkan diri bertambahnya tahun, berkuranglah masa hidup kita. Itu je, sekian.

-Kalendar Maya dah tak boleh guna, pakai kalendar hijrah ok =)

pengapit vs pengantin part II


Disebabkan respon yang mengujakan daripada pembaca setia, makanya tuan tanah cepat-cepat update sambungannya. Tapi, untuk post kali ni kita dah takmo masukkan gambar pengantin bagai, kita nak glamourkan sanak sedara, orang kuat majlis yea...

nenek kita yang kat tengah tu, ehh silap yang baju warna biru, nenek Maimun or nama manjanya nek Memun, dan nek Sale, bukan sale bahasa inggeris ye...Yang tengah tu boleh dikategorikan nenek jugak, nenek Mira!

mak pengantin yang sibuk jaga gate sambut tetamu datang

Abang Raman, tokey besar yang menguruskan pelamin, meja santap, khemah yang mabeles khas tuk pengantin. Maaf ye, dia posing belakang badan je,sibuk! Yang tak sibuk asyik pandang camera je,haha

Gee cantik yang menata rias pengantin dengan sangat elegan sekali. Sape-sape nak kawen boleh book sekarang, penuh katanya...

Nami yang dah penat, penat makan =p

Kelihatan induk mesra bersama geng baru, kak Haiza dan Cik Kiah. Pakndak nampaknya usha tudung kelabu tu daripada jauh je...haha

Erin yang design baju pengantin yang hot dan cantik sangat! Sape nak tempah sila book cepat!

menghayati ABC dan burger free =)

Ayah pengantin sempat buat peace even dah ponek! Steady pak Long!

Kak Lela dan tokey besar abang Raman mengagihkan kopai tuk tetamu.

Dua-dua gojes yang bizi mekupkan pengantin dan pengapit. Even nak tulis, berus mekup tetap nak interframe!

Adus, penat upload gambar. Sangat meriah, sangat cantik (untuk pengantin), sangat sedap (tuk makanan) sangat bersyukur (hari tak hujan)!
Tahniah kepada Hafiz dan Nana, semoga bahagia ke hujung nyawa. Terima kasih kepada semua team Family Ceria yang sangat sporting dan bekerjasama. Kalau ada kurang, salah kami mintak maaf ya...
Kepada sesapa yang berminat nak tahu tentang pakej perkahwinan, pelamin ke, mekup ke, baju ke, or nak mekup untuk dinner, function letop-letop pun takde hal, boleh korang try usha blog  GEE CANTIK BRIDAL HOUSE  dan call directly. Banyak pakej yang berbaloi, sesuai dengan bajet korang. Ramai kot kawan-kawan dah dapatkan khidmat Gee cantik ni,cakap je korang tau daripada blog Cik Nad, kompom dapat special price...hehehe

-Kawin sekali seumur hidup, jadi jangan pakai bedak sejuk pulak!


Sunday, December 30, 2012

pengapit vs pengantin


Tajuk macam pengapit bergaduh tarik-tarik rambut atas pelamin ngan pengantin jela katanya! hahaha
Sebenarnya, macam malas je nak upload gambar, takut korang jeles tahap gaban dan mau langsi je ngan aku. Tapi, apakan daya, aku sendiri pun tak dapat nak tahan perasaan bagi jeles ngan korang ni, membuak-buak! Sempena main kawen-kawen Nana dan Hafiz minggu lalu, dan aku secara paksa rela menjadi pengapit, maka secara automatik gamba aku akan terselit dalam album pengantin nanti,yiiihuuu! Aku takmo cakap banyak, dan korang jangan leleh air hidung tu tengok kecomelan aku nanti....sabar ye...hehe

aku kasi tunjuk pipi dulu, nak warming up sket-sket...=p

 ade bunga api, tak mainla bunga api meletop kat atas langit,kita pakai tradisional punye

ok, pengantin pandang camera =)

Selesai sudah syif malam, aku kena tido awal supaya segar tuk syif esok pulak.

hoyeehh, aku setelah direnovate...haha,melets sangat-sangat! (puji diri sendiri)


inilah bapa sedara yang tangannya ada kuasa ajaib ! Pakai spec tu bukan nak glamour u allss, tapi sebab sakit mata katanya...thanks Chichi!

pengantin dan pengapit lelaki yang biasa-biasa je,hehehe

pengapit dan pengantin perempuan yang gojes =p

pasangan pengantin Nana dan Wan

dan pasangan pengantin Hafiz dan Murni yang bertuah diapit oleh dak Long yang over senyum mengalahkan pengantin dan juga Cik Nad yang mantain gojes...=P

tengah-tengah syiokk mengipas, tetiba ada makcik menerkam aku dan mintak sign, de ingatkan aku Lisa Surihani dan tanya aku berapa skala pencerahan yang aku dapat sejak jadi duta Garnier,hahaha

Setelah ditenteramkan oleh aku, barulah makcik ni boleh terima kenyataan walaupun macam berat je nak terima hakikat aku bukan Lisa Surihani...Jadi, makcik tu nak buat tanda bagus dan suruh kawan dia amikkan gambar. kelihatan Murni agak muram sebab makcik tu pegi kat aku....hahahaha, gurau jelah!

pengantin sibuk makan kat bawah, aku dah tak tahan panas terus cabut naik atas pelamin dan posing seround dua ngan Along, banyak gambar dia jelah dalam kamera nih! 

Tunggu turn dak Long pulak lepas ni, pastu baru boleh aku pikir nak kawen ngan sape...hehe

dan kepada para pembaca, tolong bagi perhatian yang tuan tanah masih..........

 heheeheee

babai, kita sambung part kedua lak yea!

Thursday, December 27, 2012

rebat telefon pintar


Maaf ye kalau orang yang terbaca post ini adalah mereka yang berada dalam golongan yang tidak LAYAK memohon, hahaha =P

Sudah cakap mesti kena buat, so bila dah cakap dalam bajet 2013 nak bagi rebat RM200 untuk sesiapa yang nak beli telefon pintar boleh memohon untuk mendapat kemudahan yang disediakan. Sebelum nak mohon tu, kena check jugaklah syarat-syarat yang dah pun ditetapkan.

Antara syarat-syaratnya :

Warganegara Malaysia yang berumur tak kurang 21 tahun dan tak lebih 30 tahun.
Berpendapatan bulanan RM 3,000 dan ke bawah, bukan ke atas!
Model telefon pintar 3G yang diluluskan dengan harga maksimum RM 500.
Pelanggan jalur lebar mudah alih yang sedia ada atau pakej baharu
Hanya satu telefon pintar untuk seorang belia

Ok, aku lepas semua syarat. So, dengan senang hatinya aku nak apply sekarang. Orang dah bagi, jangan tolak dan jangan nak kondem je! Kalau nak isi borang kena tunggu new year, 01/01/2013 baru boleh mohon dekat laman web SKMM. Tempoh memohon valid sepanjang tahun. Apply awal mungkin dapat awal jika sistem opis kat SKMM pun da upgrade, mungkinlah yea. Dah dapat bonus takkan asal telefon mesin yang jawab, ye dak ? hehehe

Ok, sesiapa yang layak, mohonlah...jangan tolak rezeki. Kepada yang tak layak jangan berkecil hati. Enset korang pun dah 3G hape... dan dah boleh usha-usha model mana yang menjadi idaman =)


samsung macam common sangatla pulaks!


                         macam dah jatuh cinta ngan sony xperia yang boleh jd ikan dlm akuarium nih!

-tak demand pun, aku masih pakai nokia 3310 kot!

Wednesday, December 26, 2012

sorry

I'm sorry....i'm not good to pretend that everythings fine. Right now, i'm feel so awkward when i see you. Truly, I'm not angry, I'm just feel something really hurt when i looked at you. I'm realized the same thing as you told me before.

You know what, I can't be nice as long as 'it' still there. I can't accept it. Positive, husnuzon as like you said? Sorry I can't.

Indeed sorry from my heart.....

teknologi


Yah, harus diakui. Teknologi memisahkan kita dalam tidak sedar.

Sudah rasa jauh. Jauh ketinggalan, jauh perasaan.


Wednesday, December 19, 2012

bersih

Memang tak boleh nak kompromi dengan orang yang tak berapa nak bersih ni, boleh histeria! Payahla kan nak cakap banyak, nak tengok pun dah tak lalu. Rasa nak renovate buat toilet sendiri dalam bilik! Sabar, kasi tenang, kasi bincang, kasi masa mau survey petempatan baru.

Kalau nak trace lelaki tu bersih ke tak, tengok kuku kaki. Kalau perempuan payah nak trace pembersih ke tak, kena pegi tengok toilet rumah. Macam mana rupa mangkok jamban tu kalo bersih macam tulah tuannya...Erm, geli lak tetiba!

-bersih kan dituntut oleh Islam =)

Sunday, December 9, 2012

bila adik bermulut pedas

Aku rasa macam nak pecah perut gelak guling-guling bila terbaca conversation adik beradik nih.Haha,memang buat malu kaum kerabat jela korang nih!



Memang kelakar part dak najwan tuh! Pedas, sentap mak nak~ punye statement. Dak Nabil ni memang poyo gile kalo dalam FB. Bak kata mak, kalo msg dengan orang lain gigi-gigi sume lembut! Puiiithhh!Ini nasib baik yang otai-otai tak masuk campur, kalo tak memang dak nabil tu tutup akaun FB de terus!hahaha

-Tak payah poyo nak post cintan-cintun nih,buat geli geleman je family member yang baca sebab dia orang lebih kenal kita dan tau yang kita tulis tu poyo atau tak. Nasib baik aku spesis tak update FB sangat, hehehe







sebenarnya


Salam Ahadlah kepada sume peminat yang dok tunggu-tunggu latest post daripada jejari runcing aku nih. hehehe, spoil r korang buatkan niat aku tuk berpuasa menulis tidak tercapai!
Actually sekarang ni agak bizi sikitla, ni bukan pura-pura bizi ok, ni betul-betul punya! Dan bukan bizi dengan keje manusia lain, bizi menyelesaikan amanah aku yang sepatutnya kena selesaikan 2 tahun lepas!Ceh.
Insyaallah sekarang semua semakin mudah, boss pun banyak gak bantu, kena selesaikan jugak walau apa pun yang terjadi. Ini bukan kerja aku, ni dah kira macam amanah keluarga jugak. 
Ok, takmo cerita banyak pasal tu, aku just nak bagi korang clear kenapa aku menyepikan diri. 2 Oktober kot last update, mau 2 bulan jugakla aku tak jenguk blog,haha...

Lepas ni, jangan loya pulak kalo aku asyik update je! 

-Aku bizi partime jadi pengapit =p

Tuesday, October 2, 2012

jangka


Tarik nafas dalam-dalam, pandang depan.
 Senyap.
...
...
...
"Yah, it's time to let it go."
Satu fasa yang semua orang akan lalui.
...
...
...
kehilangan~

Monday, October 1, 2012

baby dan babeh

Melihat meter si baby, oh sudah sampai masa untuk diservis dan terlebih 2 ribu! Puas aku pujuk baby jangan merajuk, jangan meragam sebab aku terlambat servis, aku dah janji nanti aku bagi special punye servis, plus pakej urut-urut manja lagi. 
Membawa si babeh saya, Qaseh atau dah paksa aku panggil dia kakak, dia memang dah suka ikut pegi servis kete, ntah pape r jiwa budak sorang nih! Dia pulak yang lelebih macam tuan tanah, tekun tengok ape si Ah Cong tu buat.

tengah pikir apekah masalah sebenar kereta orang nih~~

ok, macam dah dapat ilham je ape yang rosak~~

ok, bagitau makanik tu ape yang rosak, "Bang, kasi ketuk sket sportrim orang ni bagi jadi 10 inci."=p

Oh, ni bukan baby aku, ni kereta orang lain,aku bawak moto je tapi servis nak kat kedai kete,haha
Nasib baik tokey kedai dah cam muka artis aku ni. Dia pun pelik asal plat New York tapi mau tukar kat Masjid Tanah. Aku pun up sket kasi dia senyum, servis dialah yang terpaling baik (jangan tiru ayat nih!) setakat aku hidup! Terus dia bagi layanan VVIP kat aku.
Ok, baby sekarang sudah senyum, boleh bawak aku jalan-jalan dengan hati senang. Aku pun senang hati jugak, kalo lambat servis memang akan ada problem r lagi. Sebelum dapat problem yang beribu-ribu, kenalah rajin keluarkan ratus-ratus, kasi mantain....

-Oh, si Ensem aku dah lama abaikan, memang jatuh talak r aku dengan dia!

rezeki




Rezeki tuk hari ni, merangkap sarapan, makan tengah hari sekali! Oh, sape sangka hajat hati nak makan kuih seri muka, tapi dapat kuih bakar! Dan bajet nak makan mihun tapi dapat nasi lemak+ ayam goreng,hehe
Yah, Tuhan dah tulis ni je rezeki tuk aku, yang lain Dia dah agihkan kat orang yang lebih berhak, haha....

-Em, rezeki korang ape hari ni?

Friday, September 28, 2012

Gangnam style?

Heh, ntah papela baru sekarang nak tengok! Punyela jakun manusia-manusia kat dunia ni sampai video ni dah hit 296,518,066 view!Gila, gile, gilak, gilos!
Aku mula-mula macam peliklah kan awatla orang asyik sebut gangnam,gangnam,gangnam, pastu kat fb berlambak-lambak parodi dok tiru gangnam style, dan sumpah memang aku tak tengok pun. Pastu hebohla cakap yang lirik lagu Gangnam Style tu kutuk-kutuk Islam, adus, sedih sangat kat orang yang create rumors tu. OPPA tu pun da merujuk kepada pakcik, datuk. Apeda bikin-bikin kecoh. Aku bukan takmo tengok, tak berkesempatan pun nak tengok. Barulah hari ni tergerak nak tengok si Psy tu joget kuda.

Ok, dah layan sampai abis, memang style r joget kuda tuh! Kompom aku blaja dalam bilik jap lagi, hahaha. Cuma yang pelik dan kagum macam manalah video ni boleh hit, jadi fenomena? Dan yang bangga sikit orang putih pun duk tiru-tiru lagu ni, yang orang Asia buat, thumbs up bro!
Ok, nak menari boleh, tapi jangan depan umah, belakang umah pun tak boleh, dalam rumah je boleh. Tapi pastikan mak korang tak baling kuali!

                               

Thursday, September 27, 2012

Kad Siswa 1Malaysia

Sekarang ni dok hangatlah jugak kan pasal kad siswa ni. Baru hari tu dapat baucer buku RM200, sekarang dah bagi lagi satu kemudahan khas untuk bebudak student, tak kisahlah diploma, degree, master hatta phd sekalipun, asalkan belajar sepenuh masa layak untuk menikmati kemudahan-kemudahan yang disediakan.

Lebih kurang macam nilah bentuk kad tersebut. Memang banyak gilos!
Antara item-item yang ditawarkan :

B̲U̲K̲U̲ ̲/̲ ̲A̲L̲A̲T̲ ̲T̲U̲L̲I̲S̲

• MPH BOOKSTORES (10% off)

• IMLAQ BOOK CENTRE (10% off)

• BORDERS (10% off)

• RONA (5% - 20% off)


• KIANG TRADING (10% off)

• KOPERASI DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA MALAYSIA BERHAD (5% - 15% off)

• KOPERASI KEDAI BUKU UNIVERSITI MALAYA BERHAD (3% off)

• KOPERASI UNIVERSITI SAINS MALAYSIA BERHAD (2% - 10% off)

• K.L COMMERCIAL BOOK CO. (M) SDN BHD (10% off)

• KMK RESOURCES SDN. BHD. (10% off)

_______________________________________

̲K̲E̲L̲E̲N̲G̲K̲A̲P̲A̲N̲ ̲S̲U̲K̲A̲N̲ ̲/̲ ̲P̲E̲R̲A̲L̲A̲T̲A̲N̲ ̲/̲ ̲P̲A̲K̲A̲I̲A̲N̲

• BATA (10% off)

• KOPERASI KELUARGA DATO' HAJI HASHIM MAMAT KUALA TERENGGANU BERHAD (10% - 45% off)

• TEXLINE LINO (5% - 10% off)

• PROMINENT MILLION SDN BHD (MIZI SPORTS) (10% off)

_______________________________________

̲K̲L̲I̲N̲I̲K̲ ̲K̲E̲S̲I̲H̲A̲T̲A̲N̲ ̲/̲ ̲O̲P̲T̲O̲M̲E̲T̲R̲I̲ ̲/̲ ̲C̲E̲R̲M̲I̲N̲ ̲M̲A̲T̲A̲

• POLIKLINIK AN-NISA' (20% off)

• QUALITAS HEALTH (10% off)

• FOCUS POINT (20% - 50% off)

• MENARA OPTOMETRY (10% - 60% off)

_______________________________________

̲M̲A̲K̲A̲N̲A̲N̲ ̲D̲A̲N̲ ̲M̲I̲N̲U̲M̲A̲N̲

• KFC (5% off)

• DAILY FRESH (10%)

• A&W (50% off)

• COFFEE BERRY (20% off)

• THE CHICKEN RICE SHOP (Student Meal at RM9.90nett)

• RESTORAN KENNY CRAB (10% off)

• SWEET CHAT (RM12.90nett meals)

• LEGEND’S CLAYPOT BRIYANI HOUSE (5% off)

• DUBU DUBU SEOUL FOOD (RM16.90nett meals)

• MY JAVA COFFEE (10% off)

• PANCAKE HOUSE INTERNATIONAL (RM5.++ @ 2pcs classic pancake)

• STATION ONE PRODUCT (5% off)

• GLORIA JEAN’S COFFEES (10% off)

• BANGI KOPITIAM (10% off)

_______________________________________

̲P̲E̲N̲G̲I̲N̲A̲P̲A̲N̲ ̲D̲A̲N̲ ̲P̲E̲N̲G̲A̲N̲G̲K̲U̲T̲A̲N̲

• ANCASA HOTELS & RESORTS (10% off)

• TUNE HOTELS REGIONAL SERVICES SDN BHD (25% off)

• LEO EXPRESS HOTEL (20% off)

• KOPERASI AL-TAQWA KAMPUNG KISAP LANGKAWI BERHAD (2% - 15% off)

• KOPERASI GURU-GURU MELAYU KEDAH BERHAD (15% off)

• KOPERASI MAJLIS GURU UGAMA MENENGAH BERHAD (5% off)

• KOPERASI MELAYU BERJAWATAN KERAJAAN NEGERI SEMBILAN BERHAD (15% off)

• RAKYAT TRAVEL SDN. BHD. (special rate)

• RAPID KL (50% off)

• MAS (25% off)

• FIREFLY (50% off)

_______________________________________

̲S̲A̲L̲U̲N̲ ̲/̲ ̲P̲U̲S̲A̲T̲ ̲/̲ ̲P̲R̲O̲D̲U̲K̲ ̲K̲E̲C̲A̲N̲T̲I̲K̲A̲N̲

• FOOT MASTER (30% off)

• PARIS HILL (30% off)

• PROACTIV (5% off)

• CLARA (10% off)

• KOPERASI PUTRI TERBILANG MALAYSIA BERHAD (5% - 20% off)

_______________________________________

̲P̲R̲O̲D̲U̲K̲ ̲I̲T̲

• KOPERASI CELCOM BERHAD (2% - 5% off)

• KOPERASI PEGAWAI-PEGAWAI DEWAN BANDARAYA KUALA LUMPUR BERHAD (10% off)

• IFAMILY (15% off)

_______________________________________

L̲A̲I̲N̲-̲L̲A̲I̲N̲

• BKZ BIKERZ (special rate)

• ROLLER STAR ARENA (10% off)

• DOUBLE SITE (10% - 15% off)

• KOPERASI KAKITANGAN MAKTAB KERJASAMA MALAYSIA BERHAD (2% - 5% off)

• KOPERASI KOLEJ KEMAHIRAN TINGGI BALIK PULAU BERHAD (4% off)

• MYDIN (special rate)
 
Apa pendapat korang? Memang terbaik kan, KFC makan dapat diskaun, nak minum kopi, Kopitiam Bangi pun boleh dapat diskaun, nak beli kasut, Bata pun ok lah daripada takde, nak vacation, hotel Ancasa, Tune, Firefly sampai 50% diskaun, terjojol bijik mata!haha
Jadi, dah ada kemudahan, keringanan, apa lagi yang menyebabkan korang tak boleh nak blaja...Dah, tak payah nak join MLM, pegi duk dalam library diam-diam. Jangan dah ada kemudahan macam ni korang still lagi nak joli sakan. Aku pun layak dapat jugak, tapi kena bayar yuran dulu, hahaha,dem!

-nak beli kicap cap ayam kat Mydin, dapat murah ^_<

aku, dia, kita, mereka

                                      Beza antara aku,kita dan dia, mereka sangat banyak.

Masuk toilet, dia bukan main laju tolak pintu, meluru. Kita atur langkah, kiri jalan dulu, doa dalam hati.
Masa makan, dia tak kisah makan apa, semua nampak sedap, tangan kanan, tangan kiri, tolak tepi. Asal kenyang boleh sembang kencang. Kita kena pasti dulu, mana asalnya, mana berkatnya. Tangan kiri kasi sorok, tangan kanan masuk mulut. Bila kenyang ada senyum, tanda syukur. Terkadang tangan kiri gatal-gatal nak over shadow tangan kanan, minum-minum teh tarik, gelak sakan, tiba-tiba ada yang menjeling, isyarat tangan kiri yang tak reti duduk diam. Maaf, alasan kidal terpaksa digunapakai.
Lepas makan, mata dah seberat badan. Tengok jarum pendek masih tengah antara 2,3. Lagi setengah jam tangguh dulu turun sembahyang. Toleh dia, tak ada apa yang hendak dikejarkan. Kerja, makan, kerja, makan, nanti-nanti ingat Tuhan.
Kita sama kita, jalan bertentang mata tak mahu sapa. Berkongsi satu lorong payah mahu senyum. Sembahyang sebelah-sebelah, bahu selisih bahu tapi hati rasa jauh. Bukan tak start mesra dulu, bila mesra tak disambut, rasa macam melukut.
Aku, kita kadang-kadang hanya terfikir, tergerak untuk menjaga hubungan hanya dengan Tuhan, tapi tak pernah nak berusaha menjaga hubungan antara kita kita yang seiman, apatah lagi antara kita dia, seinsan.
Aisya.Islam92 punya gambar =)
-memang betul frasa "senyum tak perlu kata apa-apa"

Wednesday, September 26, 2012

lapar

Aku masih kebulur
Padahal pagi tadi dah amik 2 cawan nescafe!
Semalam sebelum tido pun aku dah telan nasik + kopi panas
Sampai opis masih lapar lagi
Pegi cafe,capai satu pulut panggang, dua karipap, 2 kuih bakar
dan
masih kebulur lagi
arghhhhhhhhhh!!!
dah request kat mak nak rasa ikan masak singgang ujung minggu ni
Petang mau jumpa Dr, boleh ajak orang teman makan-makan
serius, aku sekarang memang lapar!

-mau makan orang!



Tuesday, September 25, 2012

sama

Awal atau akhir
Pertama atau kedua
Lama atau baru
Jangan pernah tanya mana satu yang harus dipilih
kamu bukan barang
yang datang semua dengan perasaan
pergi pun dengan perasaan
tiada apa yang berbeza
aku pun tetap sama
cuma yang berbeza kamu, kamu
yang datang, singgah kemudian hilang pergi
yang tetap tinggal, tetap sama, tetap tiada beza
AKU

en.google kasi pinjam (T.T)













Friday, September 21, 2012

kasi tengok sikit....

RUTIN HARIAN.......

 
Pagi-pagi dalam around 7am aku dah gerak pegi keje. Selain daripada keje Kilang Julies dulu yang kena bangun pukul 4pagi! Inilah keje yang aku kena bangun awal!Sedeh!
Gambar ni time bulan puasa aritu snap....cantik kan! Bukan aku, pemandangan ni lah!

ok, ni space aku, view dalam opis

geleng-gelengkan kepala sikit dah nampak bilik bos betul-betul kat belakang aku, memang produktiflah kan aku buat keje,hehe  tapi nak usha bos senang je, pakai teknik pemantulan imej!Bos korek idung pun aku boleh detect,haha


nilah tempat mencari rezeki, PC opis jarang guna, globe kecik tu memang aksesori je, kata editor Sejarah! Nescafe yang dah round ke 2, memang kena minum air jela, kalo tak mengantuk!

Headset ni kira macam nyawalah time aku keje. Start masuk keje sampailah balik memang bergayut kat telinga nih. Lagu Sejarah Mungkin Berulang, Bunga di petik orang, sejati, Kau kunci cintaku, suma aku dah khatam,hahaha

Agak-agak bosan, melukis jela bagi ilang ngantuk. 
Argghh, ngantuk pulak bila asyik sebut pasal ngantuk!

Gula-gula bos bagi bila tengok suma dah macam patah tengkuk!

Bila dah lama macam sayanglah pulak ngan environment opis yang official nih, aku pun buntu jugak nak buat pilihan. Yah, but i have to choose one only. Kita kena lepaskan sesuatu untuk dapatkan sesuatu, yang mungkin lagi baik.....

Kawan-kawan, doakan aku ya. Tak kisahlah aku keje mak guard ke, pramugari ke, tol gate girl ke, doakan aku sukses saja cukup....hehehe

bertahan

nak post lagu-lagu jiwang je...Mood ujung bulan nak balik jumpa mak yang hampir-hampir nak isytihar perang kat aku,huhuhu...Comel je bila mak majuk nak suruh balik. Ke seram? Yelah, dulu aku dah manjakan mak tak kisah balik bila-bila boleh, anytime je. Tapi sekarang dah kena ikut opis hour, memang sakitlah kan...hehehe


bisakah kau bertahan di sana? 

radio~~

Kasi layan, kasi tenang jiwa, jangan rindu berat sangat, berat jugak hati kat sini tanggung rindu! Tengok kalendar, dah tanda berapa hari nak hujung minggu, berapa hari nak hujung bulan......

Mak, kesayangan, kerinduan, bertahan yah! ^_<

Wednesday, September 19, 2012

lagu

Rap, hip hop tu memang makanan aku jela kan,haha. Dulu memang minat gila nyanyi rap rap nih, sekarang dah tua, layan klasik FM jela...haha
Too Phat memang terbaik, lagu baru tak pernah mengecewakan. Malique ni memang genius, lirik de memang gred A+++. Lagu baru Malique ngan Black, memang terbelit lidah nak hafal,hehe...rangkap last memang tacing, kasi layan jela labu....

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan Dalam persekitaran yang penuh kejumudan Terperangkap dalam jasad, ku keliru Mujur ada kau si peneutralisasi pilu Namun aku tetap murung, berkurung Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput Komplikasi di halaman rusuk kiri Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri Lagu ini yang terakhir aku sajikan Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan Jaga diri, jangan makan hati Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi Cincin, kunci, dompet dalam laci Ada sikit wang, itu saja baki Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti Aku kan pergi Bertemu kekasih abadi Tiba masanya Kau cari teman pengganti
Moral daripada lagu ni, jangan main sumpah nak sehidup semati. Payah nak deal ngan Tuhan kasi tukar dateline. Bagus kalau mati asing-asing, yang lagi sorang boleh tolong doakan....=)

kerja


Umur dah hampir nak masuk golongan belia, tapi masih tercari-cari kerja yang ngam dengan diri. Aku bukanlah orang yang cerewet tentang kerja. Aku tak kisah pun keje jaga stor asalkan hati ada hepi. Bukan tak pernah keje berat-berat dulu. Keje pam minyak kat Lubok Cina, keje kedai kain, keje KFC kat Mid Valley sume aku dah khatam. Takde hal punya nak keje-keje macam tu, bukan nak jaga standard pun, kita ni sama je. Maybe pakaian seragam kita lain, itu je...
Konsep hidup aku ni mungkin terlalu simple sampaikan Along terpaksa jugak brain wash bagi sedar. Aku tak kisah keje apa janji aku happy dengan keje yang aku buat, even kerani sekalipun! Tapi, Along cakap sampai bila nak hidup selesa macam tu? Sampai bila nak hidup dengan gaji macam tu? Mungkin kita terlalu selesa dengan apa yang kita ada sekarang buatkan kita tak mahu lagi fikir tentang hidup ni dengan skop yang lebih luas. Yah, menitis air mata jugaklah bila ditazkirah oleh Along pada malam tu....T_T
Kerja mana-mana pun ada susah senangnya. Kalau tak berani nak rasa susah, jangan mimpi tuk rasa senang. Apa yang aku ada sekarang ni pun bukanlah semudah orang lain tuk dapat. Kalau rasa dah fokus tentang hidup, baru boleh layak berbicara tentang komitmen. Aku kurus melidi pun sebab nak adapt tekanan kerja kat sini. Kerja dalam aircond, ada kerusi empuk, ada cleaner yang tolong bersihkan meja taklah sesyurga mana. Aku lebih rela kerja jadi Mak guard kat bawah tu yang hanya berinteraksi dengan nombor plat kereta berbanding manusia-manusia yang kita tak boleh nak jangka. Yah, aku cuba untuk masuk dalam komuniti ini, tapi mungkin kelas mereka sudah jauh lebih tinggi dari aku....=)
Dr. cakap kerja itu ibarat berjanji. Apa-apa yang berlaku pun kita kena buat kerja, berpegang pada janji. Yah, buat saja kerja, tak banyak bercakap mungkin bonus besar yang Tuhan nak bagi kat aku, takdelah mengumpat!hahaha
Oklah, time's up! Sharp pukul 8am kenalah bekerja sampailah rehat karang. Rezeki hari ni Tuhan yang bagi, belajar untuk bersyukur walaupun kita sedih. hahaha,ayat nak tacing jela kan!
Kesayangan, i luv u morest,hihi

yahhhoooo!!!

Oh man, aku ingat jodoh akau dengan blog ni telah berakhir, tapi tak sangka jodoh kami sangat kuat, i lebiu my blog!!!huargghhh!!!
Ok, first time berblog di opis dengan laptop sendiri. Kalo nak harapkan pc opis, memang sampai pencen pun takkan dapat tulis blog. Tapi kadang-kadang bagus jugak, keje tekun-tekun, gaji dapat berkat,hehehe
Sekarang ni masih berfikir masak-masak tuk langkah yang seterusnya. Masih lagi mendapat peluang untuk bekerja di tempat lama, dan semestinya itu yang aku mahukan sangat! Kerja sekarang? Mungkin hanya sesuai untuk orang-orang yang boleh hidup tanpa suara. Memang salut dengan golongan editor ni!
Perancangan untuk hidup tak pernah berhenti. Hidup ni memang menuntut untuk kita mencari yang terbaik dan menjadi yang terbaik.
Yah, apapun semoga kita semua tetap bahagia~~~

Sunday, August 26, 2012

esok

Masih berada di Melaka, esok saja baru nak fikir pegi keje. Malas tahap gaban nak pulang bersendirian,walaupun memang sorang-sorang jugak esoknya, takde beza! Barang sudah loading, air botol longcan aku dah tapau 7 botol, buat-buat basah tekak nanti kat rumah. Kuih tak tapau pun sebab pertamanya malas nak isi sendiri, dan yang keduanya kat umah dak Long pun banyak kuih. 
Arap-arap esoknya aku sempat sampai opis sebelum pukul 8.00pagi. Kena gerak pukul 6 pagi tepat, tak kurang tak lebih! Ohh, malasnya nak memulakan kerja....=(
 
Esok juga kesayangan akan pulang ke pangkuan jalan,haha =p