Tuesday, October 2, 2012

jangka


Tarik nafas dalam-dalam, pandang depan.
 Senyap.
...
...
...
"Yah, it's time to let it go."
Satu fasa yang semua orang akan lalui.
...
...
...
kehilangan~

Monday, October 1, 2012

baby dan babeh

Melihat meter si baby, oh sudah sampai masa untuk diservis dan terlebih 2 ribu! Puas aku pujuk baby jangan merajuk, jangan meragam sebab aku terlambat servis, aku dah janji nanti aku bagi special punye servis, plus pakej urut-urut manja lagi. 
Membawa si babeh saya, Qaseh atau dah paksa aku panggil dia kakak, dia memang dah suka ikut pegi servis kete, ntah pape r jiwa budak sorang nih! Dia pulak yang lelebih macam tuan tanah, tekun tengok ape si Ah Cong tu buat.

tengah pikir apekah masalah sebenar kereta orang nih~~

ok, macam dah dapat ilham je ape yang rosak~~

ok, bagitau makanik tu ape yang rosak, "Bang, kasi ketuk sket sportrim orang ni bagi jadi 10 inci."=p

Oh, ni bukan baby aku, ni kereta orang lain,aku bawak moto je tapi servis nak kat kedai kete,haha
Nasib baik tokey kedai dah cam muka artis aku ni. Dia pun pelik asal plat New York tapi mau tukar kat Masjid Tanah. Aku pun up sket kasi dia senyum, servis dialah yang terpaling baik (jangan tiru ayat nih!) setakat aku hidup! Terus dia bagi layanan VVIP kat aku.
Ok, baby sekarang sudah senyum, boleh bawak aku jalan-jalan dengan hati senang. Aku pun senang hati jugak, kalo lambat servis memang akan ada problem r lagi. Sebelum dapat problem yang beribu-ribu, kenalah rajin keluarkan ratus-ratus, kasi mantain....

-Oh, si Ensem aku dah lama abaikan, memang jatuh talak r aku dengan dia!

rezeki




Rezeki tuk hari ni, merangkap sarapan, makan tengah hari sekali! Oh, sape sangka hajat hati nak makan kuih seri muka, tapi dapat kuih bakar! Dan bajet nak makan mihun tapi dapat nasi lemak+ ayam goreng,hehe
Yah, Tuhan dah tulis ni je rezeki tuk aku, yang lain Dia dah agihkan kat orang yang lebih berhak, haha....

-Em, rezeki korang ape hari ni?