Tuesday, March 3, 2015

bangkit


Dah lama tak rasa macam ni. Rasa yang susah nak explain. Macam orang tak betul pun iye, macam orang patah hati pun ye, macam orang kena tinggal dengan mak time nak ikut pegi pekan. Macam tulah rasanya. Heh??!

Bila riki-riki balik, tengok kawan-kawan yang tengah dalam fasa ditinggalkan, meninggalkan, tertinggal, meninggal? masing-masing ada cara tersendiri how to managed that feelings. Aku cuba jadi diri sendiri, yang kadang-kadang aku terpaksa gadaikan untuk orang lain. Aku kenalah cari cara untuk hidupkan diri aku, cari apa-apa yang boleh happykan aku, boleh buat aku lupa pada masalah. Jangan sampai sapkoklu, amik dadah,clubbing, janganlah sampai macam tu.....

Aku terkesan bila ada orang cakap, aku ni periang, orang suka kawan dengan aku sebab mereka akan happy bila borak-borak dengan aku, aku jenis yang takde hal sangat, mean jenis tak banyak kerenah, tak macam gegel lain. Itu value diri aku, so kenapa aku mesti hilangkan benda tu bila orang hilang dalam hidup aku? hummmm....

Apa lagi yang boleh kita buat?Selain ayat klise "asalkan dia happy, kita happy".
Happykan diri sendiri, jangan harapkan orang lain, benda lain yang happykan kita.
Move out, start a new one.