Friday, October 9, 2015

Kursus Kahwin


Dah nak 10 tahun duduk UPM, baru terhegeh-hegeh nak join kursus kawin. Nasiblah kategori pelajar lagi, dapatlah diskaun sikit kan....

Sebebnarnya, takde plan pun nak kawin, hihihi. Cuma, tiba-tiba tergerak hati nak dapatkan sijil kawin ni, senang di kemudian hari. Manalah tau, tiba-tiba dah jumpa future baby aku, boleh terus seret dia pegi jumpa tok kadi la tu jugak....hahaha

Aku pun pegilah daftar online, mak aiiiihhh, ramai betul budak-budak join kursus kawin, lagi advance! Tak silap aku if student, yuran RM50 je, murah kan? Jangan ngengada PM nak pinjam kad matrix aku lak pasni!

If student UPM, boleh pegi masuk Sistem Pendaftaran Online Pusat Islam UPM. Then, pilih kat bahagian pendaftaran kursus/bengkel/seminar- click borang. Pastu isilah form tu. Nanti akan keluarlah macam ni....


Nama aku masih lagi dalam pertimbangan, jangan timbang lama-lama, takut jatuh cinta, cehhh!

* Kalo jumpa future baby aku, memang aku sekeh kepala dia sebab lambat sangat!

AYAH by Andrea Hirata


Whooohaaaa,

Finally aku dapat jug cari novel Andrea Hirata ni. Tak sangka kawan aku sangat peka dengan post aku yang dulu, bila dia dapat tahu ada orang yang supply novel rare, terus dia PM aku. Thanks Helmi aka penulis blog Tetamu Istimewa. Ang memang superb!



Disebabkan buku ni tak masuk Malaysia lagi, so agak susah jugak nak dapat. Jadi, sesiapa yang berminat nak dapatkan buku ni, boleh usha kat detail kat bawah.


If nak dapatkan direct terus ke tangan dekat sekitar Serdang, boleh roger En. Hamizan (013 4370350). Bayar cash pun ok.

Aku tak boleh nak bagi review sebab baru baca 3 muka surat, haha. Nanti-nanti dah ada masa, ade feel baru boleh hadap. Sila baca buku, supaya nak elakkan parkinson awal =p

* Teka teki :
Banyak-banyak buku, buku ape yang kita suka baca awal bulan?


-Buku bank (^_8)

shaking


Hari Jumaat ni Melaka cuti peristiwa sempena Sang Kancil menendang anjing peliharaan Parameswara dulu. So, part cuti aku ikut Melaka, even keje kat KL, hihihi.

Bila balik cuti, tiba-tiba bos besar cari. Agak nebes di situ....


Errrrrr,
aku masih tak tahu nak senyum atau gigil?

*Nanti aku update sebab ape kerana aku still gigil......