Saturday, July 8, 2017

Selamat Hari Raya 2017 - Part 3


Korang ingat kami ada masa untuk duduk-duduk saja kat rumah di hari raya? 


Hahahaha!

Semestinya, dah macam acara wajib pulak tiap tahun mesti nakpi amik gambar raya outdoor. Acara ni terbuka kepada sesiapa yang rajin nak mengikut pi shoot time mata dan badan tengah mengantuk mintak selelap dua. Tahun ni, kita semua pi amik gambar kat pantai Tanjung Bidara, tempat lejen time kecik-kecik dulu if ada aktiviti ke mesti di sinilah tempatnya. Time kita orang pegi tu ramai pulak umat manusia yang mandi manda kat pantai tu. Aisehhh, dia orang ni tak reti pegi jalan raya ke agaknya. Mostly cina and India la yang amik kesempatan mandi, beriadah, berkelah time kita semua sibuk menelan ketupat! 

Kat pantai Tanjung Bidara tu ada satu corner yang banyak batu-batu, tapi nak ke sana korang kena cross over the beach, yang confirm-confirm orang ramai gilak! Bayangkan jela masing-masing dengan kasut raya, baju raya, tudung raya buat catwalk kat pantai, hahaha. Nak gambar cantik punye pasal, iye dok! Tengok jela gambar kat bawah, berbaloi tak kita orang catwalk....











Ok, bergabung!
















Dan kemuncaknya, bergambar penuh untuk dijadikan poskad raya tahun ni.



Puas nak dapat snap sekeping yang ok. Tau-tau jelah ada budak kecik yang tak pandai posing lagi.  tengok jela aksi dia kat bawah ni, sampai berpeluh-peluh nak tangkap satu gambar yang cun! hahaha












 









hahaha, si Aryan!


Ok, selamat hari raya korang semua. Moga lebaran kali ini menguatkan hubungan antara sesama kita.  Salam kuih tart dan semperit!



* Tahun depan si Aryan dah pandai posing harapnya.

Wednesday, July 5, 2017

Selamat Hari Raya 2017- Part 2

Pagi raya, seawal 4.30 pagi mak-mak dah bangun cari bilik air dulu mandi, pastu bermulalah sesi berebut, tunggu que sambil masing-masing pegang berus gigi, towel dan muka seposen kat dapur tu, hehehe. Dah siapkan sarapan, pukul 6.30pagi kami semua dah ready untuk sesi bermaafan dan bersalaman di pagi raya, awal tak?




Bagilah can....haha


Geng bujang muda belia

Geng bujang senang, hahaha

Bradehud

Grandchild and Great Grand childs of NekMunsss

Irfan sedang ajar Haziq style lipat sampin hipster

Raya tahun ni Kole sampai pakai beg sebab angpaw raya dia banyak! kikiki




My baby, gigih dia puasa tahun ni, mungkin 3 hari je dia tak puasa

Si Intan payung terlatest dalam family CikBoh, Aryan. Tahun ni dia dah ada kaki boleh jalan keliling kutip sampul raya, hehe


Kita mulakan dengan sesi bergambar pula.

Yang pertama : Formal


Yang kedua : Apedehal


Yang ketiga : Tunjuk nenek


Yang keempat : Style terkini


Yang kelima dan wajib : Aummmm


Banyak jugak style gambar tahun ni, bila 60an, 80an, 90an, 2000an bergabung beginilah kaedahnya. Dan sesi bergambar seterusnya adalah sesi keluarga. Disebabkan CikNad rajin sikiiiit upload gambar tahun ni so ada dua keping setiap family. I formal dan satu abnormal, kehkeh


Family Maklong




Family Pakngah



Family Maklang



Family Makcik



Pakndak yang masih single mingle around the world!




Dan last dan kompom yang paling last, family Induk, hahahah







Ok, gambar pagi raya je beratus! Bila masing-masing ada saka camera, macam nilah jadinya. Pening nak pilih gambar mana yang harus di up kan (Hancus BM aku!) Dah bermaafan, kita serbu ke rumah sebelah pulak untuk repeat salam dan collect duit raya lagi.  Dah settle bergambar lagi seround, yang lelaki terus ke masjid untuk solat raya, para gadis settlekan dapur, prepare kuih raya, laundry semua. If tempat lain perempuan pun ikut pi solat raya kan, tapi kat sini masjidnya kecik, dan tak berapa ramai perempuan yang pergi solat raya, kita bagi lelaki solat, kita amik kesempatan repeat makan rendang, hihihi....



*Penat weiii nak upload gambar!